star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

PERSONVERNERKLÆRING

 

 1. EMNE.
  1. Vi ønsker å gi deg en best mulig opplevelse. Vi bruker opplysningene du deler med oss til å gjøre tjenestene våre og opplevelsen din enda bedre. Formålet med denne personvernerklæringen er å gi deg et overblikk over hvordan vi bruker de personlige opplysningene dine, hvordan vi beskytter dem, og hvilke muligheter du har for å kontrollere de personlige opplysningene dine og beskytte personvernet ditt.
  2. Hvis du er under 16 år, kan du bare gi personlige opplysninger til AkzoNobel Decorative Coatings AS hvis du har skriftlig tillatelse fra en av foreldrene dine eller en verge som har lest denne personvernerklæringen.
 2. DATAANSVARLIG. Dataansvarlig, som bestemmer formålet med og metodene for å behandle de personlige opplysningene dine, er AkzoNobel Decorative Coatings AS med forretningsadresse Fløisbonnveien 6, 1411 Sofienmyr, registrert i i Brønnøysundregisteret under organisasjonsnummer 943 433 054 (“vi”, “oss”, “vår”).
 3. DEFINISJONER. Med mindre annet er angitt, har nedenstående ord og begreper følgende betydning:

  Expert-app” betyr appen du har lastet ned på den elektroniske enheten din.

  Databehandler” er enhver part som behandler de personlige opplysningene dine på våre vegne.

  Lov” betyr gjeldende lovgivning og forskrifter for personvern.

  Personlig konto” betyr den personlige kontoen du oppretter på nettstedet eller Expert-appen.

  Personopplysninger” betyr alle personlige opplysninger vi innhenter om deg når du (i) godtar at vi plasserer informasjonskapsler (cookies) på den elektroniske enheten din, (ii) du oppretter en personlig konto eller (iii) du laster opp bilder eller videoer. 

  Personvernregler” betyr personvernreglene som er godkjent av Akzo Nobel-konsernet.

  Personvernerklæring” betyr denne personvernerklæringen.

  "Behandling” betyr enhver operasjon som vi utfører i forbindelse med de personlige opplysningene dine, med eller uten bruk av elektronisk databehandling, f.eks. innsamling, registrering, systematisering, oppbevaring, tilpasning eller endring, bruk, fremleggelse (inkludert ved ekstern tilgang), overføring eller sletting av de personlige opplysningene dine.

  Nettsted” betyr nettstedet www.nordsjoprofessional.no.

 4. FORMÅL. Vi bruker de personlige opplysningene dine for en rekke ulike formål. Nedenfor ser du en oversikt over de ulike typene personlige opplysninger og formålene disse brukes for.

  Dessuten kan vi bruke de personlige opplysningene dine til statistiske, historiske eller vitenskapelige formål.

  1. Når du bruker nettstedet eller appene våre, for å kunne levere nettstedet eller Expert-appen og for å styre nettstedet teknisk og funksjonsmessig. Vi behandler tekniske personlige opplysninger slik som IP-adressen din, nettleseren du bruker, nettsidene du besøker, forrige/neste besøkte nettsteder og varigheten av besøket for å for sikre at nettstedet og Expert-appen inneholder de nødvendige funksjonene, slik at opplysningene kan finnes raskt og enkelt. Disse personlige opplysningene brukes også for å løse tekniske problemer eller forbedre tilgangen til bestemte deler av nettstedet eller Expert-appen. Til dette formålet bruker vi også informasjonskapsler.
  2. Når du åpner en personlig konto hos oss, for å kunne administrere kontoen og sikre fortrolighet og kjøpssikkerhet. Når du velger å registrere deg hos oss, må du oppgi personlige opplysninger som f.eks. navnet ditt, en gyldig e-postadresse og andre opplysninger vi ber om, slik at vi kan opprette en personlig konto til deg. Bare feltene merket med stjerne er obligatoriske. Hvis du ikke fyller ut alle de obligatoriske feltene, kan du ikke opprette en personlig konto. Ved hjelp av disse personlige opplysningene kan vi administrere den personlige kontoen din og sikre fortroligheten og kjøpssikkerheten. Vi behandler også personlige opplysninger slik som skjermnavnet ditt, rollen din og påloggingsdataene dine. Vi kan for eksempel endre passord for deg. Vi kan imidlertid ikke se passordet ditt. Du kan alltid si opp den personlige kontoen din ved å logge på kontoen og be om å få den sagt opp.
  3. Når du kjøper produkter via nettbutikken vår, for å kunne behandle bestillingen din og levere kundeservice og kundestyring. Når du bruker nettbutikken vår, bruker vi personlige opplysninger til å behandle kjøpet og ekspedere bestillingen din samt rapportere ordrestatus, og når en transaksjon ikke gjennomføres, bruker vi persondata til å kontakte deg om transaksjonen. I tillegg trenger vi som minimum navnet ditt og den geografiske adressen din, kontaktopplysninger som telefonnummer eller e-postadresse, kredittkortopplysninger eller andre betalingsopplysninger, din aksept av gjeldende vilkår og betingelser, og om du ønsker å motta nyhetsbrevet vårt eller ikke. Vi behandler også opplysninger om hva du har kjøpt hos oss. Når du kontakter oss via kontaktskjemaet på nettsiden, per e-post eller på annen måte, bruker vi kontaktopplysningene dine, korrespondansen din med oss om spørsmålet ditt samt alle andre personlige opplysninger du har oppgitt for å besvare spørsmålet ditt.
  4. For å utvikle og forbedre produkter og tjenester. Vi bruker aggregerte personlige opplysninger til å analysere kundeatferd og justere våre produkter og tjenester i samsvar med denne for å sikre at de er relevante for kundene våre. Det betyr at vi analyserer hvor ofte du leser nyhetsbrevene våre, hvor ofte du besøker nettstedet vårt, hvilke sider du klikker på, og hvilke produkter du kjøper via nettstedet og Expert-appen. På grunnlag av disse opplysningene kan vi justere tilbudene, nyhetsbrevene eller nettstedet vårt. Vi kan også tilpasse markedsføringen vår på grunnlag av analysen. Dessuten kan vi bruke statistiske analyser til å gjøre markedsundersøkelser og tilpasse produktene og markedsføringen vår til den nyeste utviklingen, men resultatene av disse undersøkelsene rapporteres bare på aggregert grunnlag.
  5. Hvis du har gitt samtykke til dette da du opprettet kontoen, for å kunne sende deg personlig tilpassede opplysninger om oss. Du kan velge å motta personlig tilpassede kommersielle meldinger fra oss, som er skreddersydd etter dine personlige preferanser, inkludert et personlig tilpasset nyhetsbrev og invitasjon til arrangementer. I denne forbindelse oppretter vi profiler og analyserer interaksjonene dine med oss. Vi ser f.eks. på følgende personlige opplysninger:

   På denne måten finner vi ut hva du interesserer deg for, og kan sikre at du får opplysningene og kampanjene som er mest interessante for deg. Vi kan også spørre om hva du mener om produktene og tjenestene våre. Hvis du ikke ønsker å få flere meldinger, eller hvis du ikke ønsker å motta eller få vist en bestemt form for kommunikasjon med oss (f.eks. SMS, sosiale medier, e-post eller vanlig post), trenger du bare å følge instruksjonene i den aktuelle meldingstypen. (Du kan alltid endre innstillingene dine ved å logge på din personlige konto og fjerne merkene i boksene for nyhetsbrev og arrangementer. Dette må du gjøre på nettet og ikke i appen.)

   • navn, kjønn, fødselsdato, e-postadresse og fysisk adresse
   • dine preferanser og interesser – ikke bare de du aktivt har delt med oss, men også de vi avleder via registrerte interaksjoner med andre AkzoNobel-nettsteder og -apper (vi kan bruke informasjonskapsler på disse nettstedene og appene)
   • din kjøpshistorikk, både på nettet (hvis du kobler kjøpene dine til profilen din) og utenfor nettet (når du kjøper noe utenfor nettet), samt
   • koblingene du klikker på i våre e-poster.
   • push-meldinger i appen
 5. VARSLING. Vi varsler deg hvis vi endrer måten vi bruker de personlige opplysningene dine på, som beskrevet i avsnitt 5. I så fall kan du avvise endringen.
 6. DATAOVERFØRING.
  1. Vi overfører bare de personlige opplysningene dine til databehandlere i den grad er forretningsmessig nødvendig som angitt i avsnitt 4 above.​
  2. Personopplysningene dine blir ikke overført utenfor EØS.
 7. DATALAGRING. Personopplysningene dine lagres av databehandlere som har serverne sine i Nederland og Storbritannia.
 8. OPPBEVARING AV PERSONOPPLYSNINGER. Vi oppbevarer ikke personlige opplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller så lenge loven krever.
 9. DATASIKKERHET.
  1. ​Personopplysningene dine behandles strengt fortrolig, og vi har truffet relevante tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak mot tap eller ulovlig behandling av de personlige opplysningene. Til det formålet benytter vi flere sikkerhetsteknikker, inkludert sikre servere, brannmurer og kryptering samt fysisk beskyttelse av stedene der de personlige opplysningene oppbevares.
  2. Når vi ber en databehandler om å behandle de personlige opplysningene dine helt eller delvis, inngår vi alltid en avtale om at denne skal følge våre anvisninger, behandle de personlige opplysningene dine strengt fortrolig og treffe passende sikkerhetstiltak. Vi forbeholder oss alltid retten til å foreta revisjoner for å sikre at databehandleren overholder vilkårene og betingelsene i den ovennevnte avtalen.
 10. EKSTERNE NETTSTEDER.​ På nettstedet og i Expert-appen finner du en rekke koblinger til andre nettsteder. Selv om disse nettstedene er nøye utvalgt, er vi ikke ansvarlige for behandlingen av de personlige opplysningene dine på disse nettstedene. Vilkårene og betingelsene våre og denne personvernerklæringen gjelder derfor ikke for bruk av slike nettsteder.
 11. SOSIALE MEDIER.
  1. På nettstedet vårt og Expert-appen kan du få sosiale plugin-moduler fra ulike sosiale nettverk. Hvis du velger å bruke et sosialt nettverk (for eksempel ved å opprette en konto), blir aktiviteten din på nettstedet vårt eller Expert-appen også tilgjengelig for sosiale nettverk som Facebook og Twitter.
  2. Hvis du er logget på et av disse sosiale nettverkene mens du besøker nettsiden vår eller Expert-appen, kan det sosiale nettverket legge til denne opplysningen i profilen din på dette nettverket. Hvis du bruker en av de sosiale plugin-modulene, blir denne opplysningen overført til det sosiale nettverket. Hvis du ikke ønsker denne dataoverføringen, må du logge av det sosiale nettverket før du går inn på et av nettstedene våre eller Expert-appen.
  3. Vi gir også mulighet for å opprette en konto hos oss via kontoen din på det sosiale nettverket (f.eks. Facebook). På den måten sparer du tid når du oppretter kontoen, da påloggingsinformasjonen din blir importert til kontoen din på det sosiale nettverket. Merk at når du bruker denne sosiale plugin-modulene, kan vi motta visse opplysninger via det sosiale nettverket, f.eks. navn, alder, sted, preferanser, stilling og andre opplysninger fra den offentlige profilen din, og kanskje også få tilgang til bildene dine eller lister over vennene dine på det sosiale nettverket. Vi ber ikke om disse opplysningene, men de leveres av det sosiale nettverket når du klikker på den sosiale plugin-modulen. Når du klikker på den sosiale plugin-modulen, importerer vi bare de opplysninger som er nødvendige for å opprette kontoen din hos oss, og når vi mottar andre opplysninger, forkaster vi opplysningene vi har fått fra det sosiale nettverket. Når du har opprettet en personlig konto, får du mulighet til å supplere den med opplysninger du ønsker å dele med oss.
  4. Den sosiale medieprofilen din viser deg AkzoNobel-annonser via AkzoNobel-sidene på de sosiale mediene i den grad du har tillatt dette i personverninnstillingene hos det aktuelle sosiale nettverket.
  5. Du bør lese gjennom personvernerklæringene til de aktuelle sosiale nettverkene for å finne detaljert informasjon om innsamling og overføring av personlige opplysninger, hvilke rettigheter du har, og hvordan du kan få tilfredsstillende personverninnstillinger.
 12. TILGANG OG RETTING.
  1. ​Du kan når som helst få tilgang til de personlige opplysningene dine og få disse korrigert eller fjernet ved å sende en forespørsel til:
   1. AkzoNobel Decorative Coatings AS, Fløisbonnveien 6, 1411 Sofienmyr, post@nordsjo.no.
  2. ​Dessuten kan du rette noen av de personlige opplysningene dine ved å logge på den personlige kontoen din og endre de personlige opplysningene som ikke er korrekte.
 13. RETTIGHETER OG RETTSMIDLER. Du har alle rettigheter og rettsmidler som du har i henhold til loven. Personvernreglene våre gjelder bare hvis de beskytter ytterligere i forhold til personlige opplysninger. Hvis loven gir større beskyttelse en personvernreglene våre, er det loven som gjelder. Der personvernreglene våre gir større beskyttelse enn loven og ytterligere sikkerhetstiltak, rettigheter eller rettsmidler, gjelder personvernreglene våre.
 14. LOVVALG OG VERNETING. Denne personvernerklæringen er underlagt og fortolkes i samsvar med lovgivningen i Norge. I den grad gjeldende lov tillater det, er ethvert krav eller enhver tvist i forbindelse med denne personvernerklæringen underlagt den eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i Norge.