star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Historien om Nordsjö

Historien om Nordsjö begynte for over 100 år siden. Nordsjö ble raskt kjent for innovasjoner innen teknikk og produktutvikling for yrkesmalere.

Nordsjö – slik begynte det

I det nye og flotte Valhallahuset på hjørnet av Gustav Adolfs torg og Södra Tullgatan lå Malmös mest moderne og eksklusive malings- og kjemikaliebutikk. Navnet var Nordström & Sjögren. Partnerne Axel Nordström og Albin Sjögren, som begge hadde lang erfaring fra bransjen, hadde i lengre tid diskutert å starte noe eget. Nå var de økonomiske spørsmålene tatt hånd om, og butikken kunne åpne dørene i mars 1903.

Nå begynte firmaet også å lage sin egen maling i liten skala. Vanligvis lagde yrkesmalerne sin egen maling med fargepigmenter og linolje som basis. Men nå kunne de også kjøpe ferdigblandet maling hos Nordström & Sjögren, som senere ble til Nordsjö

1937 var et merkeår i firmaets historie. Da ble emulsjonsmalingen Bindol lansert, som kunne påføres med rulle, kost og sprøyte. Nordsjös Bindol ble et begrep på førtitallet, og etter krigen ble den lagd på lisens i flere land.

I 1947 ble det kjøpt en tomt på 40 000 kvadratmeter i Sege, der det ble bygd nye lokaler for den voksende malingsproduksjonen, og her holder vi til den dag i dag. I firmaets ledelse satt nå grunnleggernes sønner: Olle Nordström og Sven Sjögren.

Nordsjö har hatt forskjellige eierkonstellasjoner opp gjennom årene, og i 1994 var firmaet til salgs igjen. Den nåværende eieren, nederlandske Akzo, kjøpte samtlige aksjer i Nobel Industrier, og Nordsjö ble nå en del av en av verdens ledende malingsprodusenter: AkzoNobel.

I 1999 fikk firmaet sitt nåværende navn, Akzo Nobel Decorative Coatings AB, men malingen selges under varemerkene Nordsjö, Sadolin, Hammerite og Cuprinol. I Sege ligger også Akzo Nobel Industrial Coatings AB, som har sitt opphav i avdelingen for industrimaling som ble etablert allerede i 1957, og som i dag lager maling og lakk for bedrifter innen tre- og metallforedling.

Miljøvern har alltid stått i fokus, og Nordsjö har vært en pådriver for overgangen til mer miljøvennlige produkter. På 90-tallet fikk for eksempel Nordsjö som første malingsprodusent i Europa lov til å bruke EUs miljømerke Blomsten, og Nordsjö ble også den første svenske malingsprodusenten som ble anbefalt av det svenske Astma- och Allergiförbundet.

Det har som sagt skjedd mye i løpet av disse drøyt 110 årene, men én ting har ikke forandret seg: Nordsjö er nå som da de profesjonelles valg, og våre produkter for yrkesmalere har de siste årene blitt solgt under navnet Nordsjö Professional. Dette er produkter som er spesialutviklet for yrkesmalere som alltid vil ha et perfekt sluttresultat.

AkzoNobel

AkzoNobel har 45 000 engasjerte ansatte som sammen skaper forutsetninger for god livskvalitet og en inspirerende hverdag. Vi er en ledende malingsprodusent globalt og en stor produsent av spesialkjemikalier som forsyner firma og forbrukere over hele verden med både maling og overflatebeskyttelse samt ingredienser til viktige hverdagsprodukter. I dag driver vi virksomhet i over 80 land, og hovedkontoret vårt ligger i Amsterdam i Nederland. De innovative produktene våre har en stolt historie og er lagd for å gjøre livet enklere for mennesker i en verden i rask endring. Noen av de velkjente varemerkene våre er Eka, International, Cuprinol, Jozo og Nordsjö. Vi rangeres stadig vekk som bransjeledende på bærekraft, og det som driver oss, er at vi vil bidra til blomstrende byer og levende samfunn ved å skape en fargerik og trygg verden der livet blir bedre gjennom det vi gjør.