star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
Holbaek

Flott og gjennomtenkt arkitektur i Holbæks nye svanemerkede boligbygg

Arbeid Kunde Bedrift

Øst- og Vestbryggen er Holbæks nye arkitektoniske perle med en helt unik utsikt over vann og by. I tillegg er den ene bygningen svanemerket. Her bidrar svanemerket sprøytesparkel, filt, vevlim og maling fra Nordsjö til å skape et sunt og godt inneklima for de fremtidige beboerne.

Holbaek fasad

På en av Holbæks beste adresser, med direkte utsikt til vannet, har det blitt oppført to boligeiendommer. De har fått navnet Øst- og Vestbryggen, og de er oppført med en stor felleshage og små terrasser som er plassert over parkeringskjelleren. Her har man fantastisk utsikt over både fjord og by. Den flotte mursteinfasaden gjør bygningene visuelt tiltalende og sørger for at de passer sammen med de andre bygningene i området.

I tillegg til arkitektur og utsikt har Østblokken en annen kvalitet. Noe som ikke er synlig, men som de fremtidige beboerne garantert kommer til å merke: Østblokken er nemlig en svanemerket bygning. Derfor er det stilt strenge krav til materialene som brukes, slik at man får et sunt hus med overlegent inneklima. Det betyr også at det har blitt stilt strenge krav til malerarbeidet. Men det bekymret ikke Odsherredmaleren:

– Vi har vært kunde hos Nordsjö i mange år, og de fleste av produktene deres er svanemerket. Derfor er det helt naturlig for oss å velge svanemerket maling, også selv om byggherren ikke krever det. Det har ført til at begge bygningene er malt med svanemerket maling, selv om bare den ene av dem er sertifisert, forteller John Eric Madsen, som eier Odsherredmaleren. Han fortsetter:

– Selve saken var enkel: Malearbeidet skulle være perfekt – som alltid. Utfordringen lå delvis i oppgavens omfang, men også i at alle produktene som skulle brukes, måtte være svanemerket. Den første delen løste vi på en god måte takket være et godt team av erfarne malere. Den andre delen løste vi takket være en god produktkatalog fra Nordsjö. Som nevnt har Nordsjö et svært stort utvalg av svanemerkede produkter. Derfor velger vi det helt automatisk. Vi har vært kunde hos Nordsjö i mange år, og vi har alltid hatt et godt samarbeid. Det er denne saken et eksempel på.

Det har betydd at det spennende prosjektet i Holbæk har fått svanemerket sprøytesparkel, filt, vevlim og den luktfrie veggmalingen Professional A5.

– Det har vært et spennende prosjekt. Det er et prestisjebygg, og malerne mine og jeg kommer nok til å si til hverandre i mange år fremover: Se, det har vi vært med på å lage. Det er også spennende å være med på en oppgave med høye miljøambisjoner når det gjelder svanemerkingen. Det er noe vi kommer til å se mer av fremover, og vi står klare med masse svanemerkede produkter fra Nordsjö. Det er supert å ha med seg en god partner som i tillegg til å være produsent, også er en god og pålitelig rådgiver, avslutter John Eric Madsen.

Bo Steffensen Nordsjo

Med tiden skal byggebransjen tenke miljøvennlig

Det er bare et tidsspørsmål før bærekraftige og sertifiserte bygninger er standarden. Derfor er det viktig å være i forkant allerede nå. Inneklimaet får også stadig mer fokus i de store sertifiseringsordningene, og her er spesielt valget av sprøytesparkel, filt, vevlim og maling utrolig viktig. Hvis det oppstår lukt som følge av malingen, eller hvis det er spor av andre kjemikalier, kan det ødelegge hele sertifiseringen. Derfor er det viktig å rådføre seg før man velger maling og lignende:

– Vi opplever mange nye krav til bygninger, ikke minst når det gjelder miljø. Derfor er rådgivningen vår viktigere enn noensinne, forteller Bo Steffensen, som er en av Nordsjös selgere i Danmark, og som også har vært rådgiver for Odsherredmaleren i forbindelse med Øst- og Vestbryggen-prosjektet.

Holbaek 3

Han fortsetter:

– Vi har et stort utvalg, spesielt av svanemerkede produkter, og derfor er det enkelt å velge de miljøvennlige løsningene. I tillegg arbeider vi kontinuerlig med å få på plass nye sertifiseringer, slik at produktene våre kan brukes av alle malerne som ønsker å sette fokus på bærekraft i byggeprosjekter. Men man kan bli forvirret, og derfor er vi alltid klare med råd og hjelp – både når det gjelder miljøvennlige løsninger, men også løsninger som kan forbedre malerens hverdag og sørge for at både byggherren og sluttbrukerne får det beste resultatet.

Et krevende arbeidsmiljø

Malerarbeidet er fysisk krevende. Derfor er det viktig å være på utkikk etter nye løsninger som kan forenkle malernes krevende arbeid i hverdagen. En metode som kan spare både tid og slitsomme turer i trappene, er en sprøytesparkelmaskin. Og det leide Odsherredmaleren fra Nordsjö:

– Med en 60 meter lang slange kunne anlegget stå på bakken, slik at vi kunne påføre sparkelmassen i leilighetene uten å måtte bære materialer opp og ned trappene hele dagen. Det sparte malerne mye tid på, men ikke minst slapp de å utsette kroppen for unødvendige belastninger, forteller Bo Steffensen.

Les flere artikler

Tips til markedsføring i sosiale medier

Styrk omdømmet med markedsføring i sosiale medier

Les mer
Arbeidsomfang og prosjektplaner

Hvordan utforme en perfekt prosjektplan

Les mer
Lage et arbeidsomfang og kundeavtaler for maleoppdrag

Slik lager du kundeavtaler

Les mer
Få den perfekte kundehenvisningen for malerfirmaet ditt

Få den perfekte kundehenvisningen

Les mer