Et kontor med åpen planløsning med vindusvegg til venstre

Forandre kontorer med Årets farge fra Nordsjö Professional

Fremveksten av hybride arbeidsformer gjør at ansatte ser etter nye typer arbeidsmiljøer som ikke påvirker helse og velvære negativt. Disse fargevalgene, som inkluderer Lush- og Raw-palettene kombinert med Nordsjö Professional Årets farge Wild WonderTM, kan tilføre kontorbygg merverdi samtidig som de skaper inspirerende, bærekraftige og støttende lokaler som føles knyttet til utendørsmiljøet.

I dag er vi mer bevisste enn noen gang på å ta vare på vår mentale helse1, så vi trenger et arbeidsmiljø som føles støttende og oppløftende. Å kjenne tilknytning til naturen har vist seg å redusere stress og å øke velvære blant ansatte2, og å bruke fargevalg som minner om naturen, kan styrke denne tilknytningen. 

De naturlige grønn-, grå- og lillatonene i Lush-paletten er inspirert av skog og skogsmark og skaper en frisk og velkjent følelse. Disse fargenes rolige og dempede egenskaper gjør at de fungerer som et naturlig motstykke til et sterilt, teknologitungt miljø.

Raw-paletten henter også inspirasjon fra naturen, med toner som gjør at tankene går til råmaterialer og innhøstede avlinger – tre, halm og hvete. Studier har vist at bruk av biofilisk design bidrar til økt produktivitet og generell velvære3. Sammen skaper disse berikende fargetonene et springbrett for kreativitet og innovasjon.

For å tilføre merverdi til kontorbygg med et miljø som føles støttende og berikende tilbyr vi fire fargevalg som inkluderer Årets farge Wild WonderTM og fargepalettene Lush og Raw.

1. GWI, 2021. 34,6 % er delvis enige og 28,1 % er helt enige i påstanden "Jeg er mer bevisst på å ta vare på min mentale helse nå enn før pandemien."

2. Pouso, S., Borja, Á., Fleming, L., Gómez-Baggethun, E., White, M. og Uyarra, M., 2021. Contact with blue-green spaces during the COVID-19 pandemic lockdown beneficial for mental health. Science of The Total Environment, 756, s. 143984.

3. Biofilisk design erkjenner at vi er genetisk knyttet til naturen, og at en menneskesentrert tilnærming kan forbedre mange av områdene der vi bor og jobber ... I et kontormiljø vises dette som kvantifiserbare forbedringer i produktivitet og velvære og en reduksjon i antall fraværsdager på grunn av sykdom. The Biophilic Office, BRE Group.

Et innbydende kontorlokale

 

Biofilisk design gjør bruk av naturen i det menneskebygde miljøet for å skape revitaliserende rom der mennesker føler tilknytning til naturen. Fargene i Lush-paletten er inspirert av tonene fra skog og skogsmark og kan bidra til å oppnå dette. Her er vegger malt i en dus grønnfarge kombinert med Wild WonderTM for en dempet og rolig atmosfære, mens innredningen bringer komforten og tryggheten ved å jobbe hjemmefra til møterommet på kontoret.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Panelveggene i et møterom er malt med en dus grønnfarge og Wild Wonder.

Komfort til et kontor med åpen planløsning

 

Fargekolleksjon Lush som brukes på dette åpne kontoret, danner det perfekte naturlige motstykket til teknologi, noe som gjør at rommet føles triveligere og mer innbydende. En vegg malt i en mørk, soppfarget nyanse gir varme og avgrenser skrivebordsområdet, mens tilstøtende og motstående vegger malt i nyanser av grønt og Wild WonderTM tilfører en følelse av naturens rikdom og stimulerer kreativitet.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Dusky Paris J0.05.65
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Intense Paris K0.05.47
Dazzling Visby AN.02.35

Veggene i et kontorlokale med åpen planløsning er malt med en mørk soppinspirert gråtone og nyanser av grønt og beige

Berikelse av kontorlokaler

 

De berikende tonene i Raw-paletten kan tilføre varme og energi til alle slags kontorlokaler. Her vises en delt vegg som kombinerer farger som minner om torv og myk leire, og Nordsjö Professional Årets farge Wild WonderTM. Resultat er et innbydende og forfriskende rom.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Nordsjö Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Deepest Soil D6.13.24

Et hjemmekontor malt i ulike brunnyanser

Et kontorbygg med inspirerende fasade

 

Yttervegger og vinduspaneler malt i farger fra Raw-paletten bidrar til at dette bygget gir assosiasjoner til jord og virker inspirerende. Blandingen av myke, varme nyanser skaper en dempet kontrast som både understreker både bygningens unike egenskaper og reflekterer det naturlige lyset.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Dazzling Mandal C3.16.38
Nordsjö Brownington Court E2.17.58
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Et kontorbygg med panelfasade malt i brunnyanser
Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Fetching the data, plz wait..