Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
Sykehusinteriør med vegger og gulv malt i dus grønt

Forbedre rom på helseinstitusjoner med Årets farge fra Nordsjö Professional

I bygninger der fokus er på helse og velvære, trenger folk et beroligende, behagelig miljø som er i harmoni med naturen.  Nordsjö Professional Lush-paletten kan gi merverdi til helseinstitusjoner ved å skape rolige, oppløftende rom hvor folk kan slappe av og komme seg.

Studier har vist at pasienter som eksponeres for naturlige omgivelser, har mindre angst, har mindre behov for smertestillende medisiner og kommer seg raskere etter operasjoner. Selv tre til fem minutters opphold i naturen eller å se på begivenheter knyttet til naturen kan dempe vonde følelser1.

Fargekolleksjonen Lush, som er inspirert av fargetonene i skog og skogsmark, kan gi en økt følelse av tilknytning til naturen. Disse dempede og beroligende fargene kan få sterile og upersonlige helseinstitusjoner til å føles mer innbydende, noe som reduserer stress for pasienter, besøkende og personalet.

Disse fire fargevalgene sammen med Nordsjö Professional Årets farge, Wild WonderTM, og Lush-paletten kan bidra til å tilføre merverdi til helseinstitusjoner ved å skape en behagelig og oppløftende atmosfære.

1. Informing Healing Spaces through Environmental Design; Thirteen Tips, US Dept of Veterans Affairs, Oppdatert 2020. https://www.va.gov/WHOLEHEALTHLIBRARY/tools/healing-spaces-environmentaldesign.asp

Fra steril til beroligende

 

Lush fargekolleksjon er inspirert av naturen, og disse fargene kan bidra til å gjøre en steril og upersonlig helseinstitusjon til å føles tryggere og mer beroligende. Her brukes ulike grønnfarger og en stripe med Wild WonderTM, noe som skaper en delt vegg og gir mykhet og personlighet til et rom som ofte kan føles nakent og klinisk.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Fresh Foliage N1.06.61
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Intense Paris K0.05.47

Sykehus malt med delte vegger som kombinerer mørkegrønt og dus pastellgrønt med et halmgult felt.

Et beroligende venteområde

 

Kombinasjonen av nyanser fra Lush-paletten sammen med Wild WonderTM kan skape et rolig venteområde som hjelper både besøkende og ansatte til å føle seg trygge og komfortable. Her forsterker virkningen av en delt vegg rommets innbydende følelse og skaper et spennende visuelt uttrykk.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Dazzling Visby AN.02.35

En delt vegg i et venteområde på et sykehus med panelvegger og sofa

En mykere fasade i harmoni med naturen

 

Det lineære uttrykket til denne moderne fasaden mykes opp av fargevalget – en dempet grønnfarge kombinert medÅrets farge hos Nordsjö Professional; Wild WonderTM. Lush-fargene er inspirert av naturen og passer også perfekt til det omkringliggende grøntområdet, noe bidrar til at bygningen glir inn i landskapet. 

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Moderne sykehusfasade malt med duse naturlige farger, omgitt av grøntområder

Et rolig utendørsområde

 

Naturinspirerte farger kan bidra til å øke de helsefremmende egenskapene ved rom og arealer knyttet til helseinstitusjoner. Denne utvendige passasjen, malt i en kombinasjon av farger i Lush-kolleksjonen og Wild WonderTM, passer perfekt inn i det omkringliggende landskapet.

Hvilke farger - fargenavn og fargekode

Intense Paris K0.05.47
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Dazzling Visby AN.02.35

En utendørs inngangsparti med tak i dus grønnfarge
Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....