Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
Fina fasader i Kjelsås

Fasadefint på Kjelsås

Når fasadene til 26 boligblokker skal pusses opp går det med mye maling, mange arbeidstimer og en god porsjon ekspertise. – Det ferdige resultatet blir veldig flott, sier Tom Rindal i Malercompagniet.


 

Fasadefint på Kjelsås

 

– Det skal vaskes, pussutbedres og males, i tillegg skal vi bytte tak på alle blokkene, forteller Tom Rindal. Han er malermester og daglig leder i Malercompagniet Oslo AS, som er blant landets største totalleverandører på rehabilitering av fasader og tak. 

Prosjektet han viser til er Myrer borettslag som består av 26 boligblokker på Kjelsås i Oslo, bygget på jordene til gamle Myrer gård tidlig på 50-tallet. Boligblokkene huser 408 OBOS-leiligheter og er bygget i tre eller fire etasjer, med store grøntområder mellom husene. De er alle malt i duse nyanser av rosa, gult og oransje, men nå er både utvendige vegger og tak slitne. 

– Vi tar ofte på oss denne type jobber, men med 26 blokker er dette i den øvre delen av størrelsesskalaen, sier Rindal.

Malercompagniet har totalentreprise på jobben og har satt av fire år på å ferdigstille alle tak og fasader. Verdien på oppdraget estimerer Rindal til å være på om lag 30 millioner kroner.  

Fasadefint på Kjelsås

Samarbeid med Nordsjö

 

Malercompagniet samarbeider med Nordsjö og valgte produkter fra dem også til denne jobben. 

– Vi bruker Nordsjö på flere prosjekter både utvendig og innvendig. Til Myrer borettslag var det viktig å finne en kvalitetsleverandør som kunne levere gode produkter til dette prosjektet. Det er mange tusen kvadratmeter som skal males, så her er det viktig å velge riktige produkter som også bidrar til å holde kostnadene nede, sier Rindal.

Valget falt på Murtex Siloxane fra Nordsjö, en diffusjonsåpen fasademaling beregnet for utvendig maling på pussoverflater.

– Vi skal male over eksisterende puss og da passer denne malingen godt, sier Rindal. 

Han anslår at det vil gå med 11-12 tusen liter maling når alle de 26 fasadene skal utbedres. 

– Det blir vel om lag 30 tusen kvadratmeter med fasade, og det er jo ikke rent lite. Da er det fint å ha en leverandør som Nordsjö som kan levere og som vi samarbeider godt med, sier han. 

Til nå har åtte blokker blitt fasadefine, Rindal beregner at de vil ferdigstille hele prosjektet i løpet av 2025. 

– Det kommer jo til å bli veldig fint her og fasadene vil stå seg i mange år fremover, sier han.

Samarbeid med Nordsjö

Diffusjonsåpen og vannavstøtende

 

– I dette tilfellet var valget enkelt. Ved utvendig maling på puss trengs det en diffusjonsåpen siliconemulsjon og derfor endte vi på Murtex Siloxane, sier Kim Telle. Han er malermester og distriktssjef for Nordsjö Professional i Oslo og Akershus i AkzoNobel Coatings AS, som er leverandør av Nordsjö-maling.

– Fordelene med denne malingen er at den er diffusjonsåpen og vannavstøtende og kan brukes på de fleste mineralske underlag. Den oppfyller fransk standard for en ekte Siloxane og er et svært velfungerende produkt, som vi leverer mye av til denne type prosjekter. Malingen brukes typisk på systempussfasader, men også på mange andre pussoverflater der det er behov for en diffusjonsåpen maling, sier Telle, som har samarbeidet med Malercompagniet i flere år. 

– Jeg gir teknisk bistand fra prosjektoppstart, bidrar med veiledning og kunnskap om produktene våre og hjelper til ved bestilling, forteller han.

Telle besøker ofte byggeplassen for å se på arbeidet underveis, og når alt står ferdig til slutt. Det har han også gjort denne gangen.

– I dette prosjektet på Kjelsås skulle de beholde blokkenes eksisterende farger, så jeg var innom før oppstart for å scanne fargene, slik at vi kom frem til passende fargekoder. De boligblokkene som allerede nå er ferdige har blitt veldig fine, med både nytt tak og flott fasade. Denne type fasaderenovering er jo positivt for nærmiljøet og ikke minst for verdien av leilighetene her, sier Telle.

Diffusjonsåpen og vannavstøtende

Faktaramme

 

Malercompagniet Oslo AS er blant landets største totalleverandører av rehabilitering på fasader og tak. Selskapet ble etablert i 1991 og er i dag 70 ansatte. De siste 10-15 årene har Malercompagniet rehabilitert rundt 500 bygårder, borettslag og sameier i Oslo-området. Med egne murmestere, blikkenslagere, stillasentreprenører, tømrermestere og elektrikere hjelper de sine kunder med å finne frem til gode løsninger. Malercompagniet er medlem av Byggtapetserernes Landsforbund (MLF) som igjen er tilknyttet en garantiordning for boligsameier. Alle arbeider og kontrakter utføres i henhold til Norsk Standard 8406. 

Murtex Siloxane er en vanntynnbar matt fasademaling primært beregnet for utvendig maling på puss, men kan også brukes til betong, lettbetong og andre mineralske underlag. Ved maling på mur/puss er det viktig at pussen er i god stand for maling, dvs. fast og godt bundet. Murtex Siloxane oppfyller fransk standard (FD T30-808- 10C) for en ekte Siloxane, noe som betyr at produktet er diffusjonsåpent og vannavstøtende.  

Faktaramme
Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....