Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
Nordsjö One Super Tech St. Olavs Hospital

Et omfattende facadeløft

St. Olavs Hospital i Trondheim gjennomgår et omfattende fasadeløft. I to omganger over en periode på to år skal Nevrosenteret, som ligger på Øya, «bli ny» med Nordsjös høykvalitetsprodukter. Oppdraget utføres av Malermester Talseth & Husby AS, en mangeårig og trofast kunde av Nordsjö. 

St Olavs Hospital med Nordsjö One Super Tech

Nevrosenteret består av to bygninger: Nevrosenteret og Nevro Øst. De to byggene er på cirka 35 000 kvadratmeter og huser over 30 ulike avdelinger, deriblant avdeling for ryggmargskader, nevrokirurgisk avdeling og avdeling for hjerneslag.

Prosjektleder på allmennteknikk St. Olavs Hospital, Eivind Sæther, forteller at byggefase 1 av Nevrosenteret ble satt opp i 2004, og at det siden den gang ikke har blitt gjort noen form for fasadeoppussing. Det var derfor på høy tid med et realt ansiktsløft.

– Det er et relativt stort og langvarig prosjekt hvor hele fasaden på de to byggene skal renoveres. Første fase av arbeidet ble påbegynt ved påsketider i 2021, og ble ferdig over sommeren. Arbeidet på Nevro Øst skal gjennomføres på samme tid i 2022, sier Sæther.

Veletablert malermesterfirma fikk jobben

Knut Erik Talseth er medeier og malermester i Malermester Talseth & Husby AS, som har ansvaret for utførelsen av arbeidet på Nevrosenteret. Han forteller at oppdraget på St. Olavs Hospital ble gitt gjennom rammeavtale og at det er en jobb til drøyt seks millioner kroner. 

–  For oss er dette en stor jobb som sysselsetter fire mann i mer eller mindre kontinuerlig arbeid i to lengre perioder. Hele 6000 kvadratmeter med panel skal behandles og males. I tillegg skal oppimot 2500 kvadratmeter med tegl impregneres, og vi har rigget opp hele 15 000 kvadratmeter med stilas, sier Talseth. 

Malermester Talseth & Husby AS ble etablert av Talseth selv i 1994. Få år senere, i 1997, slo selskapet seg sammen med Øyvind Husby, og Malermester Talseth & Husby AS ble til. Selskapet omsetter for drøyt 30 millioner kroner årlig, og har 30 ansatte inkludert seks lærlinger. Deres nedslagsfelt er Trondheim og omegn, og på kundelisten står i hovedsak entreprenører, Trondheim kommune, fylkeskommunen og oppdrag gitt via rammeavtaler. 

– Opp gjennom årene har vi vel hatt rundt 50 lærlinger hos oss, og det er ingen som har strøket på fagbrevet så langt. Det er veldig viktig for oss å utdanne dyktige fagfolk, så det satser vi ganske stort på, forteller malermester Talseth.

Gikk for høykvalitetsprodukter fra Nordsjö

Knut Talseth forteller at han har vært tro til Nordsjö og deres produkter helt siden han startet i malerbransjen i 1984, og er full av lovord hva gjelder kvalitet og service. 

–  Nordsjö er en veldig profesjonell aktør som det er fint å ha i ryggen dersom det for eksempel oppstår reklamasjon på produkter eller lignende. De tar alle tilbakemeldinger på alvor, og sammen finner vi alltid den beste løsningen for kunden. I tillegg har de selvsagt produkter av topp kvalitet, sier Talseth. 

På St. Olavs Hospital valgte Malermester Talseth & Husby å gå for fire ulike produkter fra Nordsjö: Original Husvask, Tinova Primer Exteriør, One Super Tech og Murtex Waterproof. 

– Med så mye stillas, så er oppriggingen på dette prosjektet relativt kostbart. Derfor ble vi også enige med St. Olav Hospital om å bruke en maling med lang holdbarhet, som One Super Tech i fargen 0500 fra Nordsjö. Nordsjö One Super Tech har ikke bare en suveren dekkevne, det er også en veldig god maling å jobbe med, forklarer Talseth, som anslår at det gikk med omlag 2000 liter maling på prosjektet i første fase. 

Behandling i tre steg

Før Malermester Talseth & Husby AS kunne påbegynne malearbeidet, ble fasaden grundig vasket og renset med Nordsjö Original Husvask. Original Husvask er et konsentrert rengjøringsmiddel spesielt utviklet for rengjøring av utendørsflater som er utsatt for trafikkstøv, smuss, sopp og alger. Områder med bart tre ble deretter behandlet med Nordsjö Tinova Primer Exterior, en primer som trenger godt inn og hindrer fuktopptak i treverket. Til slutt ble fasaden malt med Nordsjö One Super Tech, en selvrensende dekkende akrylmaling for trefasader. 

Jorgen-Blomstroem-Nordsjo-Professional

Jørgen Blomstrøm, distriktssjef for Proff Nordsjö i Midt-Norge, sier Nordsjö One Super Tech gir et malingssjikt med god dekkevne og særdeles lang holdbarhet på farge og glans. 

– Brukes den i system med Tinova Wood Base Oil og Tinova Primer Exterior, vil den beskytte og holde fasaden pen i opptil 16 år, forteller Blomstrøm. 

Nordsjö One Super Tech er dessuten miljømerket, har rask tørketid og er overmalbar etter to timer. 

Teglsteinsmuren nederst på fasaden er blitt impregnert med Nordsjö Murtex Waterproof. 

– Impregneringen forhindrer at det renner vann inn som fryser og sprekker opp murpussen om vinteren. Samtidig lar den fukt komme innenfra og ut, forklarer Blomstrøm. 

– Dette er alle høykvalitetsprodukter som holder det de lover, avslutter malermester Knut Erik Talseth. 

Fakta Nevrosenteret St. Olavs Hospital, universitetshospitalet i Trondheim

Før Malermester Talseth & Husby AS kunne påbegynne malearbeidet, ble fasaden grundig vasket og renset med Nordsjö Original Husvask. Original Husvask er et konsentrert rengjøringsmiddel spesielt utviklet for rengjøring av utendørsflater som er utsatt for trafikkstøv, smuss, sopp og alger. Områder med bart tre ble deretter behandlet med Nordsjö Tinova Primer Exterior, en primer som trenger godt inn og hindrer fuktopptak i treverket. Til slutt ble fasaden malt med Nordsjö One Super Tech, en selvrensende dekkende akrylmaling for trefasader. 

Jørgen Blomstrøm, distriktssjef for Proff Nordsjö i Midt-Norge, sier Nordsjö One Super Tech gir et malingssjikt med god dekkevne og særdeles lang holdbarhet på farge og glans. 

  • Nevrosenteret består av to bygninger, «Nevrosenteret» og «Nevro Øst» som sammen huser over 30 ulike avdelinger. 
  • Byggefase 1 av Nevrosenteret ble satt opp i 2004, mens byggefase 2 er fra 2008 og 2009. Det siste senteret, kunnskapssenteret ble ferdigstilt i 2013. 
  • Nevrosenteret er lokalisert på Øya i Trondheim.  

Fakta: Malermester Talseth & Husby AS

  • Etablert av malermester Knut Erik Talseth i 1994. 
  • Inngikk samarbeid med Øyvind Husby i 1997, dermed ble Malermester Talseth & Husby AS til. 
  • Har 30 heltidsansatte, både med godkjent fagbrev og lærlinger. 
  • Medlem av MLF, Trondheim maler- og byggtapetsererlag, Håndverkerforeningen, NHO og miljøfyrtånprogrammet i Trondheim. 
  • Har nylig pusset opp NTNU i Trondheim og er nå i full sving med arbeidet på de to nevrobyggene på St. Olavs Hospital. 

Produkter som er blitt brukt i prosjektet: 

Nordsjö Original Husvask - Et effektivt, konsentrert desinfiserende utendørs rengjøringsmiddel. For rengjøring av flater som er utsatt for fett, smuss, sopp og alger. 

Nordsjö Tinova Primer Exterior- en vannbasert hurtigtørkende svanemerket Alkydemulsjon akrylgrunning, som trenger godt inn i treverket og gir vedheft til nytt og tidligere malt tre. 

Nordsjö Murtex waterproof - en hydrofoberende impregneringsvæske i konsentrert form, beregnet for vannavvisende behandling av mineralske underlag som puss, betong, tegl med mer. 

Nordsjö One Super Tech - En selvrensende heldekkende trebeskyttelse til utvendig panel. Den fyldige konsistensen gjør det mulig å påføre et tykkere sjikt, hvilket resulterer i en suveren god dekkevne og langvarig bevaring av farge og glans, helt opp til 16 år ved bruk i system.

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....