Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
Nordsjö Professional P6 Alive kirken

Stort innendørs maleprosjekt med Nordsjö-produkter i frikirkens nye lokaler i Hillerød

Arbeid Kunde Bedrift

Kirkens byggeledelse har valgt å benytte profesjonelle malere, der de samtidig får en robust og økonomisk fornuftig produktløsning. To lokale malermestere fra ALIVE-kirkens menighet samarbeider om å utføre det omfattende oppdraget, der de maler på grunnet glassfiberduk med Nordsjö Professional P6, en matt og ekstra slitesterk akrylveggmaling.


Stort innendørs maleprosjekt med Nordsjö-produkter i frikirkens nye lokaler i Hillerød

ALIVE-kirken i Hillerød får nå mye større plass og bedre fasiliteter i nye lokaler på til sammen 3000 m2 i Milnersvej, som er kirkens tredje adresse. Tidligere har frikirken i stor grad basert seg på dugnadsarbeid når lokalene skulle males og pusses opp, men til dette aktuelle prosjektet har de valgt profesjonelle håndverkere. Dette på grunn av prosjektets størrelse og behovet for en holdbar og stilren løsning, samt for å kunne ferdigstille prosjektet innen rimelig tid.

Nordsjö Professional-selger Tim Eiberg forteller: – Maleoppdraget ble gitt til våre gode og trofaste kunder, malermesterne Henning Lykke Jørgensen og Sebastian Petterson, som i stor grad benytter Nordsjö-produkter i sitt daglige arbeid. Henning har vært selvstendig malermester i 30 år, og i alle disse årene har han vært trofast kunde hos oss. Svigersønnen Sebastian har vært lærling hos ham. De har begge valgt å være selvstendige malermestere, men samarbeider ofte om større prosjekter i et fleksibelt og velfungerende team.

Flere produsenter som Mirka, Flex, Festool og andre lager pussemaskiner som forenkler dette arbeidet.

Det finnes korte og lange utgaver med skaft som tilpasses arbeidshøyden og ergonomien.

Det blir minimalt med støv, når maskinene kobles rett på egnet støvsuger (ekstrautstyr)

Når det benyttes maskinelt slipeutstyr blir flatene jevnere, jobben utført raskere og man sparer kroppen for slitasje

Målarmästarna Henning Lykke Jørgensen och Sebastian Petterson samt Tim Eiberg Nordsjö Professional
Frikyrkan ALIVE i Hillerød

Slitesterk, matt maling

– Kirkeprosjektet er i sin helhet et innendørs maleprosjekt, der det brukes Nordsjö Professional P6, som er en lys, råhvit 100 % akrylmaling med matt glans 6. Den har en sterkere og hardere overflate enn tradisjonell maling, forklarer Tim Eiberg, og fortsetter:  

– Oppdraget krever ikke noen spesiell maleteknikk, men det er en veldig stor jobb som omfatter alle veggene rundt det 3000 m2 store gulvarealet. Senere vil det komme et tilbygg i form av et stort kirkerom med større takhøyde, og her vil det også bli brukt maling fra Nordsjö Professional. 

– Malearbeidet er i full gang. Veggene er nå fullsparklet med sparkelmasse, påsprøytet tapetlim og kledd med 2000 m2 glassfiberduk, og deretter er det første strøket påført med malingssprøyte. Senere skal det andre strøket males for hånd med rull. De to malermesterne Henning og Sebastian er i full gang med arbeidet i frikirken, med kyndig og energisk assistanse fra malermester Andreas Lykke Jørgensen.

– Vi i Nordsjö Professional er veldig glade for å ha Henning og Sebastian som faste kunder i Hillerød-avdelingen vår, sier Tim Eiberg. – Malermesterne har selv kledd veggene med glassfiberduk og utført malearbeidet, men de har fått et eksternt firma til å sparkle.

– Vi har ikke levert maling til kirker før, fordi det ofte kreves et helt annet produktsortiment til slike formål, fortsetter Tim Eiberg. – Men så er da frikirkens nye lokaler heller ikke et tradisjonelt kirkebygg. Det er en stor, lav bygning med flatt tak, og de rundt 15 rommene i ulike størrelser ligner mest på vanlige lokaler. Senere kan det komme andre farger enn hvitt på veggene, for eksempel i lounge- og barneområder. Med de nymalte nye lokalene får frikirken et hyggelig samlingssted med muligheter for en rekke aktiviteter og fasiliteter: gudstjenester, møter, aktiviteter for barn og unge samt åpne arrangementer med servering flere ganger i uken.

Nordsjö Professional P6

Trofaste brukere av Nordsjö-produkter

 

Malermester Henning Lykke Jørgensen forteller at frikirkens nye lokaler er tre ganger så store som de forrige. Til sammen 3000 m2 under tak.

– Her er det romslige, åpne saler, og et stort område er satt av til barn og unge. Det er plass til kafé, storkjøkken, møterom og undervisningslokaler, og om et års tid kommer selve kirkerommet. Foreløpig har vi gudstjenester i det vi kaller Kirketorvet, som faktisk utgjør hele 800 m2 av bygningen, forteller Henning Lykke Jørgensen. 

– Rent håndverksmessig blir alle veggene nokså like til å begynne med. Sparkling, oppsett av glassfiberduk og maling av hvite vegger overalt. Men senere vil det bli malt i forskjellige farger tilpasset rommenes interiør og formål, også dette med Nordsjö-maling. 

– Akkurat nå er vi i gang med 2000 m2 vegger, sier Henning Lykke Jørgensen. – Før vi kan male veggene en siste gang, skal snekkerne lage tak, gulv, dørkarmer og paneler. Kirken skal etter planen flytte inn i de nye lokalene til høsten.

– Vi har valgt å bruke forgrunnet 130 grams glassfiberduk; da trenger vi nemlig bare å male to strøk. Det er litt uvant for meg å bruke denne typen duk, men det har faktisk vært en stor suksess. Malingen vi bruker på duken, er Nordsjö Professional P6, som har en svært robust overflate, er vaskbar og enkel å vedlikeholde. Det er mange som bruker frikirken til daglig, så det er viktig å velge en slitesterk og praktisk veggmaling. 

– Foreløpig har vi kjøpt følgende Nordsjö-produkter: 45 ruller glassfiberduk, 60 x 10 liter P6-maling og 50 spann sprøytelim. Til det kommende malearbeidet i kirken, det vil si noe tak og en del treverk, skal vi bruke hvit Nordsjö Ambiance Superfinish. Vi har ikke innhentet priser hos andre leverandører, siden vi er veldig fornøyde med Nordsjö-produktene og jeg har hatt en god relasjon til leverandøren i nesten 30 år, avslutter en fornøyd malermester Henning Lykke Jørgensen.

Svigersønn Sebastian Petterson har vært selvstendig malermester i to år, og sier seg enig: – Vi sparkler og sliper, og grunner dette med Microdispers. Vi kler så veggene med forgrunnet glassfiberduk, og sprøytemaler første strøk med Nordsjö Professional P6 på duken. Elektrikere og snekkere gjør sitt arbeid, og så kommer vi inn og påfører et siste strøk P6 med rull og pensel. Vi har valgt P6 fordi vi synes det er markedets beste maling til dette formålet – slitesterk, vaskbar, matt og velegnet til innendørs bruk på vegger. Rent maleteknisk er det et standardprosjekt for nybygg, avslutter malermester Sebastian Petterson.

Om Nordsjö Professional P6: Robust og svanemerket akrylveggmaling til bruk innendørs – på puss, betong, lettbetong, gips, glassfiberstrie m.m.

Nordsjö Professional
Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....