star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Sju etasjer med farge

Neste delprosjekt for lærlingene kommer til å være å male et trappehus som skal fungere som referanse for maleteknikker, med ulike farger og design for hver etasje. Per Nimer, designsjef hos AkzoNobel, bidrar med malingen og opplegget.

– Det var Saman fra Sätt färg på Göteborg som foreslo dette, og det er en glimrende idé. Jeg har faktisk ikke hørt om noen som har gjort noe sånt før, sier Per.

Tanken er at trappehuset skal kunne brukes som referanse når lærlingene er ferdige med å male. Leieboere og huseiere skal kunne kikke på de ulike forslagene i trappeoppgangen og tenke gjennom hvordan de selv vil ha det.

Farger gjør en stor forskjell

Boligblokken som de skal male, ligger i Hammarkullen og har sju etasjer, noe som gir sju ulike varianter. Malingen og designen er det Per som skal stå for.

– Fordelen med trappehusene i de gamle forstadsblokkene er at de er veldig nøytrale, de har ikke en særegen stil, som funkis- eller jugendbygg, som vi må ta hensyn til. Derfor er det mye vi kan gjøre med farger, og vi står veldig fritt. Vi må bare ta hensyn til ting som lysinnslipp, hvor trangt det er, og så videre, sier Per.

3. Hvor mye trenger jeg?

Ved å velge et produkt som er drøyere, uten at dette går utover opasiteten, kan du være trygg på at malingen rekker lenger. Da bruker du også færre råvarer og mindre ressurser per kvadratmeter, og du sparer tid, arbeid og materialer.

Tall og striper

Nøyaktig hvordan det kommer til å se ut, er ikke helt klart ennå, men idéarbeidet er i full gang.

– Jeg ser for meg at man kan jobbe med ulike designer, én etasje med vertikal maling, én med horisontal, at man for eksempel maler striper. Vi kan også male store tall som viser hvilken etasje man er i, bruke fondvegger eller bruke én farge i taket og markere dørkarmene i en annen farge. Mulighetene er mange, og det skal bli veldig spennende å se sluttresultatet, sier Per.