Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se

Intervju med en yrkesmaler

Arbeid

                                                                                    


Hvor lang er din relasjon til Nordsjö?

 

Jeg kom i kontakt med Norsjø når jeg var læregutt i 1962. Min lærebedrift Malermester Leif Kristensen i Asker brukte vesentlig kvalitets produkter fra Nordsjø.

 

Har du noen favoritthistorie fra alle dine år som profesjonell maler?

 

Maler og Byggtapetsermestrenes forening Oslo malte gamle Bislett stadion utvendig på dugnad. Vi startet kl. 07.00 og kl. 09.00 kom NRK og skulle ha intervju med meg. Spørsmålet det var: Når tror dere at dere vil bli ferdig med denne store jobben? Jeg tenkte litt på det og mens jeg tenkte kommer en av malerne løpende og spurte hva skal vi gjøre nå, vi er ferdige med å male stadion på utsiden, jeg svarte at vi fikk male den på innsiden også. Noen år senere fikk vi spørsmål om maling av Holmenkoll bakken som også ble malt på dugnad av Maler og Byggtapetsermestrenes forening Oslo.

 

Minnes du en spesiell innovasjon som forbedret ditt daglige arbeid?

 

Da Nordsjø begynte med 100 ltr fat som forenklet vårt arbeid med høytrykks pumpe på større oppdrag. Fra 10 ltr til 100 ltr var en stor besparelse for den profesjonelle maler både på innvendig og utvendig. Spesielt på garageanlegg. Tilpasset sparkelmasse til maskinelt utstyr.

 

Finnes det en jobb du er spesielt stolt over?

 

Etablering av opplæringskontor for maler og byggtapetser faget. Vi har 4 års opplæring i faget iflg. Læreplanen og det er viktig at lærlingene får opplæring i alle deler av faget slik at de kan gjøre en god jobb for oppdragsgiver. Forettningsbygg i Bærum hvor vi ble leid inn for et lite oppdrag ble gående i 1,5 år.

 

Har du noen gode råd til fremtidige malere?

 

Når du har bestemt deg for å bli maler anbefaler jeg deg til å starte med: lærlingskontrakt med en godkjent opplæringsbedrift. Du må være motivert til å ta til deg læring, være tålmodig, kunne stå opp om morgen, arbeidsom og pliktoppfyllende. Etter læretid anbefaler jeg at du tar svennebrev/fagbrev og Mesterbrev. Du har da fullført din utdannelse og kan kalle deg malersvenn og malermester. Som malermester kan du tilknytte deg lokalt laug/forening og fremme egene erfaringer og meninger. Malerfaget er et spennende fag. Vi setter farge på landet.

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....