star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close
Digitala malaren

Intervju med en yrkesmaler

Arbeid
Digitala malaren

Hvor lang er din relasjon til Nordsjö?

Jeg kom i kontakt med Norsjø når jeg var læregutt i 1962. Min lærebedrift Malermester Leif Kristensen i Asker brukte vesentlig kvalitets produkter fra Nordsjø.

Har du noen favoritthistorie fra alle dine år som profesjonell maler?

Maler og Byggtapetsermestrenes forening Oslo malte gamle Bislett stadion utvendig på dugnad. Vi startet kl. 07.00 og kl. 09.00 kom NRK og skulle ha intervju med meg. Spørsmålet det var: Når tror dere at dere vil bli ferdig med denne store jobben? Jeg tenkte litt på det og mens jeg tenkte kommer en av malerne løpende og spurte hva skal vi gjøre nå, vi er ferdige med å male stadion på utsiden, jeg svarte at vi fikk male den på innsiden også. Noen år senere fikk vi spørsmål om maling av Holmenkoll bakken som også ble malt på dugnad av Maler og Byggtapetsermestrenes forening Oslo.

Minnes du en spesiell innovasjon som forbedret ditt daglige arbeid?

Da Nordsjø begynte med 100 ltr fat som forenklet vårt arbeid med høytrykks pumpe på større oppdrag. Fra 10 ltr til 100 ltr var en stor besparelse for den profesjonelle maler både på innvendig og utvendig. Spesielt på garageanlegg. Tilpasset sparkelmasse til maskinelt utstyr.

Finnes det en jobb du er spesielt stolt over?

Etablering av opplæringskontor for maler og byggtapetser faget. Vi har 4 års opplæring i faget iflg. Læreplanen og det er viktig at lærlingene får opplæring i alle deler av faget slik at de kan gjøre en god jobb for oppdragsgiver. Forettningsbygg i Bærum hvor vi ble leid inn for et lite oppdrag ble gående i 1,5 år.

Har du noen gode råd til fremtidige malere?

Når du har bestemt deg for å bli maler anbefaler jeg deg til å starte med: lærlingskontrakt med en godkjent opplæringsbedrift. Du må være motivert til å ta til deg læring, være tålmodig, kunne stå opp om morgen, arbeidsom og pliktoppfyllende. Etter læretid anbefaler jeg at du tar svennebrev/fagbrev og Mesterbrev. Du har da fullført din utdannelse og kan kalle deg malersvenn og malermester. Som malermester kan du tilknytte deg lokalt laug/forening og fremme egene erfaringer og meninger. Malerfaget er et spennende fag. Vi setter farge på landet.

Les flere artikler

Tips til markedsføring i sosiale medier

Styrk omdømmet med markedsføring i sosiale medier

Les mer
Arbeidsomfang og prosjektplaner

Hvordan utforme en perfekt prosjektplan

Les mer
Lage et arbeidsomfang og kundeavtaler for maleoppdrag

Slik lager du kundeavtaler

Les mer
Få den perfekte kundehenvisningen for malerfirmaet ditt

Få den perfekte kundehenvisningen

Les mer