Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se

Slik lager du kundeavtaler

Kunde

En tydelig kundeavtale kan spare deg for timer med ubetalt arbeid og krangler


En kundeavtale beskriver hva du skal gjøre for kunden, når du skal gjøre det, og til hvilken pris. Den skal også tydeliggjøre hva som ikke er inkludert. Jo flere detaljer du inkluderer i den skriftlige avtalen, desto bedre sikret er du hvis det oppstår konflikter senere. Dette er de viktigste tingene du bør dekke i arbeidsavtalen.

 

Tid

Oppgi hvor mange dager jobben skal ta, samt eventuelle start- og sluttdatoer som du har avtalt med kunden. Ta også med hva slags tilgang du trenger til eiendommen og når. Det er viktig å være tydelig på at jobben kommer til å ta lengre tid hvis denne tilgangen reduseres.

 

Penger

Ta med samlet pris og en detaljert forklaring slik at kundene forstår hva pengene går til. Hvor mye går til materiale, arbeidskraft, leie av utstyr, osv. Ta med eventuelle avtaler om delbetalinger, det er alltid lurt å ta betalt i flere avdrag eller i det minste ta noe betalt før du begynner på jobben. Ta med detaljer om eventuelle tilleggsgebyr ved sen betaling i tillegg til hvor mye du tar betalt hvis kunden avbryter en malerkontrakt før jobben er fullført.

 

Arbeidsomfang

Et arbeidsomfang er en trinnvis veiledning som beskriver alle oppgavene i prosjektet. Forberedelser, områdene som skal males, antall lag, materialer som skal brukes, eventuell rengjøring. Vær tydelig på ting du ikke har planer om å dekke, for eksempel rydding av møbler, osv.

 

Farger og utførelse

Kundeavtalen skal inkludere nøyaktige fargekoder eller navn og samlet areal og overflatene som skal dekkes, i henhold til det som er avtalt med kunden, inkludert eventuelle bestemte utførelser. Vær også tydelig på om kostnaden for maling er inkludert i prisen.

 

Vilkår og betingelser

Har du vilkår og betingelser som du alltid tar med? Er det nyttig å insistere på å få en parkeringsplass eller tilgang til vann, elektrisitet og toalett? Ikke vær redd for å legge til flere detaljer, men ikke glem at dette er en avtale mellom to parter. Du kan bidra til at kunden føler seg tryggere på prosjektet ved å tilby garantier og gi detaljert informasjon om forsikringspolisen din.


AkzoNobel
Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....