star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Slik lager du kundeavtaler

Kunde

En tydelig kundeavtale kan spare deg for timer med ubetalt arbeid og krangler

Lage et arbeidsomfang og kundeavtaler for maleoppdrag

En kundeavtale beskriver hva du skal gjøre for kunden, når du skal gjøre det, og til hvilken pris. Den skal også tydeliggjøre hva som ikke er inkludert. Jo flere detaljer du inkluderer i den skriftlige avtalen, desto bedre sikret er du hvis det oppstår konflikter senere. Dette er de viktigste tingene du bør dekke i arbeidsavtalen.

 

Tid

Oppgi hvor mange dager jobben skal ta, samt eventuelle start- og sluttdatoer som du har avtalt med kunden. Ta også med hva slags tilgang du trenger til eiendommen og når. Det er viktig å være tydelig på at jobben kommer til å ta lengre tid hvis denne tilgangen reduseres.

 

Penger

Ta med samlet pris og en detaljert forklaring slik at kundene forstår hva pengene går til. Hvor mye går til materiale, arbeidskraft, leie av utstyr, osv. Ta med eventuelle avtaler om delbetalinger, det er alltid lurt å ta betalt i flere avdrag eller i det minste ta noe betalt før du begynner på jobben. Ta med detaljer om eventuelle tilleggsgebyr ved sen betaling i tillegg til hvor mye du tar betalt hvis kunden avbryter en malerkontrakt før jobben er fullført.

 

Arbeidsomfang

Et arbeidsomfang er en trinnvis veiledning som beskriver alle oppgavene i prosjektet. Forberedelser, områdene som skal males, antall lag, materialer som skal brukes, eventuell rengjøring. Vær tydelig på ting du ikke har planer om å dekke, for eksempel rydding av møbler, osv.

 

Farger og utførelse

Kundeavtalen skal inkludere nøyaktige fargekoder eller navn og samlet areal og overflatene som skal dekkes, i henhold til det som er avtalt med kunden, inkludert eventuelle bestemte utførelser. Vær også tydelig på om kostnaden for maling er inkludert i prisen.

 

Vilkår og betingelser

Har du vilkår og betingelser som du alltid tar med? Er det nyttig å insistere på å få en parkeringsplass eller tilgang til vann, elektrisitet og toalett? Ikke vær redd for å legge til flere detaljer, men ikke glem at dette er en avtale mellom to parter. Du kan bidra til at kunden føler seg tryggere på prosjektet ved å tilby garantier og gi detaljert informasjon om forsikringspolisen din.

AkzoNobel
En tydelig kundeavtale

Les flere artikler

Tips til markedsføring i sosiale medier

Styrk omdømmet med markedsføring i sosiale medier

Les mer
Arbeidsomfang og prosjektplaner

Hvordan utforme en perfekt prosjektplan

Les mer
Lage et arbeidsomfang og kundeavtaler for maleoppdrag

Slik lager du kundeavtaler

Les mer
Få den perfekte kundehenvisningen for malerfirmaet ditt

Få den perfekte kundehenvisningen

Les mer