Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se

Slik ble Sundsvalls nye stue skapt

Arbeid Kunde Bedrift

Sundsvall regnes av mange som en av Sveriges vakreste byer. Nå får bybildet enda et stilrent tilskudd i form av nye Clarion Hotel, som bygges på oppdrag fra eiendomsselskapet Diös. Her kan du lese om samarbeidet mellom Nordsjö Professional og de ulike aktørene i prosjektet for å skape det som Nordic Choice Hotels grunnlegger Petter Stordalen kalte Sundsvalls «nye stue» da det første spadetaket ble tatt i mars i 2019.


 

I likhet med alle større byggeprosjekter som har en ambisiøs tidsplan, er et hotellbygg en utfordring for alle de involverte, siden hvert eneste trinn i prosessen må klaffe – fra logistikk til malingsleveranser. Når det gjelder selve malearbeidet, har et hotellprosjekt veldig mange flater og rom med forskjellige funksjoner, noe som stiller strenge krav til produkter og utførelse.

Mattias Zografos er direktør i 2M Måleri, som har totalentreprisen på malearbeidet: Hotellet har 270 rom, konferansefasiliteter, restaurant, barer, treningsstudio og fellesområder, som vi fikk i oppdrag å male. Vi har malt hotell tidligere, og det er ganske spesielt. Det krever virkelig kontroll og orden.

At riktig maling og de riktige malingsproduktene leveres til riktig tidspunkt, er helt avgjørende for at vi skal kunne holde tidsplanen. Derfor var det så viktig at samarbeidet mellom 2M Måleri, Nordsjö Professional og den lokale butikken Ejes Färghus Nordsjö Idé & Design fungerte knirkefritt. Siden 2M Måleri har hovedkontor i Stockholm, var det naturlig at kontakten hos Nordsjö Professional ble håndtert av ansvarlig selger Niklas Backlund Wass, som selv har base i Stockholm. I Sundsvall var Nordsjöselgeren Peter Norberg kontaktpunktet i det daglige arbeidet, sammen med Nordsjöbutikken som tok seg av all levering.

Niklas Backlund Wass, ansvarlig selger i Stockholm: Jeg har arbeidet med 2M en stund nå. Faktisk også før jeg begynte i Nordsjö, mens jeg arbeidet hos en annen malingsleverandør. Da jeg begynte i Nordsjö, ønsket både 2M og jeg å fortsette samarbeidet, og slik ble det. Vi har alltid en god dialog, og de er svært effektive og kunnskapsrike.

Peter Norberg, selger i Sundsvall: Hvert prosjekt har en rombeskrivelse som er grunnlaget for arbeidet, hvilken overflate bestilleren ønsker, og vanligvis har maleren selv oversikten. Men av og til dukker det opp spørsmål, og da kan vi hjelpe til med å velge de riktige produktene basert på hva maleren er vant til og hvilke arbeidsmetoder som skal brukes.

2M Måleri ligger langt fremme når det gjelder bruk av maskiner for påføring av både sparkelmasse og maling. Nordsjö Professional er en stor tilhenger av rasjonelt malearbeid som utnytter mulighetene til å bruke for eksempel sprøytesparkel. Det sparer tid og er ikke like belastende for malernes kropp.

Mattias Zografos hos 2M Måleri: Bransjen vår har stått i ro veldig lenge. Maskinene har eksistert en stund, men det har gått litt tregt å få dem ut til malerne. For oss hos 2M, som ofte arbeider med større prosjekter, øker de effektiviteten og sparer oss for mye tid. De hjelper oss med å male på en rasjonell måte.

Så hvilke ønsker og krav hadde eiendomsselskapet Diös for byggingen av Clarion Hotel? Ola Novén er prosjektutvikler hos Diös:

Vi krevde at prosjektet skulle bygges i tråd med et miljøsertifiseringssystem, og vi valgte å bruke systemet BREEAM-SE med nivået Very Good. Det hjelper oss å stille krav og kvalitetssikre byggeprosessen når det gjelder miljø og bærekraft.

Med dette følger krav til at materialene og malingene som brukes, ikke er miljø- eller helseskadelige. Nordsjö Professional tilbyr en rekke miljømerkede malinger, noe som også utelukkende ble brukt da hotellet ble malt. Hotellrommene ble malt med Nordsjö Professional 5. Det var malingen som var spesifisert i underlaget, og planen var også å bruke den i fellesområder som inngangsparti og korridorer. Men etter samtaler mellom 2M Måleri og selgerne hos Nordsjö, bestemte vi at det var bedre å bruke Nordsjö Professional P6, som er fra en malingsserie som er mer slitesterk. Mattias Zografos:

- Hvis det finnes et produkt som er bedre egnet, pleier vi og Nordsjö å snakke om saken og i fellesskap anbefale kunden å velge det isteden.

Hos Diös gleder de seg til å åpne det nye hotellet. Visjonen er at det skal bidra til å utvikle Sundsvall til et av Sveriges mest inspirerende byer, der Clarion Hotel kommer til å føre til flere besøkende og gi byen et nytt og fargerikt innhold.

 

 

 

Les mer om Nordsjö Professionals produkter

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....