Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se

Vakker og klassisk eiendom på Østerbrogade får nytt liv med Nordsjös Murtex Siloxane

Arbeid Kunde Bedrift

Med en kombinasjon av godt håndverk, god rådgivning og kvalitetsmaling klarte malerfirmaet Olsen og Larsen å gi nytt liv til den vakre fasaden på eiendommen Rosenlund, som ligger på Østerbrogade i København. Valget av maling falt på Nordsjös Murtex Siloxane.


 

På Østerbrogade finner man noen av Københavns beste adresser, og det er ikke uten grunn at Østerbrogade ligger på toppen av mange boligsøkeres ønskeliste. Det skyldes ikke minst den sjarmerende kjernen av vakre og velholdte historiske eiendommer.

 

I den lange gaten av vakre arkitektoniske perler finner man eiendommen Rosenlund, på Østerbrogade 88 og 90, med tilhørende oppganger i bakgården. Bygningen er fra 1906, og nylig gjennomgikk den en større renovering som blant annet inkluderte bygging av nye takleiligheter. Som kronen på verket skulle eiendommens fine fasade males.

Raskere og bedre resultat

Det er malerfirmaet Olsen og Larsen som har stått for det fine malerarbeidet, og da de skulle velge maling, falt valget på den diffusjonsåpne og værbestandige fasademalingen Murtex Siloxane fra Nordsjö.

– Da vi ble leid inn til oppgaven, ble vi oppfordret til å male fasaden med silikatmaling, forteller Per Larsen fra Olsen og Larsen, som har vært kunde hos Nordsjö siden 2001.

Men takket være sin lange erfaring og sin omfattende ekspertise kunne Per se at en slik løsning ville ført til problemer:

– Slik fasaden så ut måtte vi fjerne all den gamle malingen hvis vi skulle bruke en silikatløsning. Derfor foreslo jeg at vi isteden valgte en løsning som kunne brukes på de eksisterende overflatene. Det ville være både raskere, rimeligere og gi et bedre resultat, sier Per. Han fortsetter:

– Derfor kontaktet jeg Nordsjö, som jeg har vært kunde hos i mange år. Vi ble enige om at den beste løsningen var å velge Murtex Siloxane. Deretter kunne vi gå i gang, og nå står vi her med et vakkert resultat.

– Vår Murtex Siloxane danner en selvrensende overflate som gir et langvarig og fint resultat. Den er diffusjonsåpen. Det betyr at fuktighet fra innsiden kan trenge gjennom malingen. Det er gunstig i en by som København, der det er mye fuktighet i bakken, som kan trenge opp i fasaden. Men hvis malingen er diffusjonsåpen, vil det redusere problemet, forteller Dan Tøttrup, som er salgskonsulent hos Nordsjö, og som bidro til å finne Murtex Siloxane-løsningen. Han avslutter:

– Olsen og Larsen har gjort en veldig god jobb på denne eiendommen. Dette er et godt eksempel på hvorfor det er så viktig å ha dyktige og profesjonelle malere. Kombinasjonen av kvalitetsproduktene våre og Olsen og Larsens yrkesstolthet betyr at fasadene vil være flotte i mange år.

Det må gjøres ordentlig

Og det er nettopp yrkesstolthet som best beskriver Olsen og Larsens tilnærming til maling:

– Jeg vil ikke lage makkverk. Hvis vi tar på oss et oppdrag, skal vi ha tid til å gjøre det på riktig måte. Jeg er for grundig og ærekjær til å gjøre noe halvhjertet. Derfor bruker jeg kun kvalitetsmaling, sier Per Larsen, før han avslutter:

– Da jeg startet, arbeidet jeg mye som underentreprenør for en annen maler. Og han kjøpte maling som jeg mente var verdiløs. Derfor ble jeg kunde hos Nordsjö, og jeg har alltid likt produktene deres. Det er faktisk en av de tidligere selgerne deres som fikk meg inn her, fordi det var en god dialog og rådgivning. Han arbeider ikke der lenger, men jeg setter fortsatt pris på kvaliteten og rådgivningen. Derfor fortsetter jeg å velge Nordsjö.

Om produktet

Murtex Siloxane er en helmatt, diffusjonsåpen og svært værbestandig fasademaling til mineralske fasader som murpuss, betong, murstein og lignende. I tillegg er den velegnet på eldre silikatmalte overflater og dispersjonsmaling. Murtex Siloxane har ekstra gode vann- og smussavvisende egenskaper og god fargebestandighet.

– Murtex Siloxane har en SD-verdi på kun 0,14, der de fleste andre malingstyper har en høyere verdi. SD-verdien er en måling av tetthet for gjennomstrømning av fuktighet i dampform. Når produktet er svært diffusjonsåpent, men samtidig tett mot slagregn, fører det til at underlaget holdes så tørt som mulig, forteller Kurt Laursen, som er teknisk konsulent hos Nordsjö.

KØBENHAVN Ø

 

Prosjekt: Renovering av Rosenlund, København Ø, Danmark

Rådgiver: Gaihede A/S

Byggefirma: Kjær Knudsen A/S

Malerfirma: Olsen og Larsen

Med en kombinasjon av godt håndverk, god rådgivning og kvalitetsmaling klarte malerfirmaet Olsen og Larsen å gi nytt liv til den vakre fasaden på eiendommen Rosenlund, som ligger på Østerbrogade i København. Valget av maling falt på Nordsjös Murtex Siloxane, som danner en selvrensende overflate som skaper et langvarig pent resultat. I tillegg er den diffusjonsåpne malingen perfekt til å håndtere fuktighetsproblemene som kan trenge opp fra bakken i fasadene i København.

 

 

Les mer om Nordsjö Murtex Siloxane

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....