star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Slik får du oppriktig tilbakemelding fra kunden

Kunde

Oppriktig tilbakemelding kan hjelpe deg med å gjøre bedre arbeid, men det kan være vanskelig å få ærlig tilbakemelding. Les mer for å få tips om hvordan du kan få kundene til å si det de mener

Tilbakemelding fra kunden og kundeforhold

Det kan være vanskelig å få tilbakemelding fra kunder, tilbakemelding som i enkelte tilfeller kan omgjøres til gode kundehenvisninger. Enkelte kunder er beskjedne med å gi kritikk eller ros. Men for bedriftens del er det verdt innsatsen å få dem til å si det de mener.

 

Bygg et forhold                                                                                            

Det er ofte nok av tid til å bli kjent med kunden i løpet av et prosjekt. Selv om dere bare ser hverandre et par minutter på begynnelsen eller slutten av arbeidsdagen, sørg for at du diskuterer arbeidet, tilbyr råd og lytter til kundens betraktninger underveis. Hvis kunden ikke er til stede, kan du holde dem oppdatert på fremdriften vie e-post eller tekstmelding. Det er større sjanse for at de er åpne om det de mener, hvis de føler at de kjenner deg.

 

Vær ærlig

Det er større sjanse for at kunden gir ærlig tilbakemelding hvis de føler at du ville gjort det samme for dem. Sørg for at du kommer med råd og rimelig vurdering av eget arbeid underveis i prosjektet.

 

Ikke forhast deg

Ikke be om tilbakemelding med en gang prosjektet er ferdig. Og gi kunden tid til å svare når du ber om tilbakemelding. Sørg for at du fremhever at tilbakemeldingen deres er viktig for deg, og gi dem tid til å svare.

 

Oppmuntre til svar

Et ledende spørsmål kan få kunden på glid. For eksempel «Hva synes du om utførelsen på gulvlistene?» eller «Nå ser du rommet med møbler, er du fornøyd med fargene?»

 

Gi de rom

Det er alltid lurt å be om kundereferanser ansikt til ansikt, men det er større sjanse for å få konstruktiv kritikk hvis du gjør det skriftlig. Send gjerne oppfølgingsspørsmål per e-post slik at kunden ikke føler noe ubehag ved å utpeke ting de er mindre fornøyde med. Noe tilbakemelding kan oppleves urettferdig, og du kan rette opp i misforståelser, men ikke skap konflikter ved å svare på kritikken. Si at du setter pris på tilbakemeldingen. Av og til får du et svar som kan hjelpe deg med å forbedre kundeforholdene dine. 

AkzoNobel
Slik får du oppriktig tilbakemelding fra kunden

Les flere artikler

Tips til markedsføring i sosiale medier

Styrk omdømmet med markedsføring i sosiale medier

Les mer
Arbeidsomfang og prosjektplaner

Hvordan utforme en perfekt prosjektplan

Les mer
Lage et arbeidsomfang og kundeavtaler for maleoppdrag

Slik lager du kundeavtaler

Les mer
Få den perfekte kundehenvisningen for malerfirmaet ditt

Få den perfekte kundehenvisningen

Les mer