Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
En utsiktsplattform på et sykehus med et sirkulært vindu

Fargesett helsebygg med Årets farge fra Nordsjö Professional

Et helsevesen som er designet og fargesatt på en god måte, forbedrer pasientresultatene. De naturinspirerte blå og grønne fargene i den rolige fargekolleksjonen til Nordsjö Professional bidrar til å skape beroligende, rehabiliterende rom der folk kan føle seg uthvilt.

Det er sterke bevis som tyder på at godt utformede bygninger i helsevesenet har målbare positive resultater. De hjelper pasienter med å komme seg raskere, forbedrer opplevelsen til pasienter og besøkende og øker effektiviteten til personalet.1 Derfor er det svært viktig å sette pasientens, de ansattes og de besøkendes velvære i fokus under utformingen av rom for helsevesenet. 

De naturlige blå og grønne fargene, inspirert av tonene i skog og hav, i den rolige fargehistorien vår får gjør at institusjonsrom føles beroligende i stedet for sterile. Beroligende omgivelser kan hjelpe pasienter, besøkende og ansatte med å føle seg mindre stresset og få fart på rehabiliteringen.

1The case for good design: Healthcare, Office of the Victorian Government Architect, September 2022

Gi balanse til terapirommet

Et terapirom med vertikalmalt delt veggeffekt.

En vertikaldelt malt effekt på veggen med pastellblått og Sweet Embrace™, som er årets farge 2024 fra Nordsjö, skapes en diskret, balansert følelse i dette terapirommet. Bruken av naturinspirerte farger gir en følelse av ro og klarhet, som bidrar til å berolige pasientene. 

Skap et sted for ro og rehabilitering

En sykehusavdeling med vegger malt i rosa og pastellblått i brede striper.

Fargenyansene i den rolige fargekolleksjonen vår kan skape et avslappende rom som hjelper pasienter, besøkende og ansatte med å føle seg mer komfortable. Her gjør en kombinasjon av fargen Sweet Embrace™ og et malt felt med kystblått at dette sykehusrommet føles beroligende og rehabiliterende, i tillegg til å gi et interessant visuelt uttrykk - god kontrast til en kjedelig hvit vegg. 

Et beroligende venterom

Et venterom med vegger malt med en delt veggeffekt som kombinerer to forskjellige nyanser av grønt

De naturinspirerte fargene i den rolige fargekolleksjonen vår kan bidra til å øke de rehabiliterende fordelene til et rom i helsevesenet. Her bidrar bruken av en skogsgrønn farge på halve veggen og øverste del i en himmelblå fargenyanse at folk gjenkjenner naturens farger – noe som har vist seg å lindre stress. 

En rolig korridor

En brogang med glass fra gulv til tak og et tak malt i myk rosa

Bruken av Årets farge 2024, Sweet Embrace™, som er benyttet i taket i denne korridoren der overgangen fra interiør til eksteriør forbedrer det naturlige dagslyset som strømmer gjennom vinduene fra gulv til tak.

Sweet Embrace™ gir den perfekte mengden varme for å myke opp den moderne, industrielle følelsen. 

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....