Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se

Karsten Lülloffs Valby-prosjekt – fokus på farger og forbud mot hvitt


Interiørdesigner Karsten K Lülloff unngår hvitt. Så til de grader at farger har blitt hans signatur. Fra fargeskalaen han har tatovert på armen, til et nytt renoveringsobjekt i bydelen Valby i København. I en gammel fabrikkbygning fra 1933 har han skapt en kombinasjon av verksted, bolig og showroom der det er alt annet enn «lyst og delikat». Velkommen til 500 kvadratmeter fargeeksplosjon. Å jobbe med sterke farger handler om å våge, mener Karsten K. Lülloff, suksessrik interiørdesigner og tidligere markedsfører med blant andre Coca-Cola på CV-en. I dag hjelper han bedrifter og privatkunder i den danske hovedstaden med å sette mer farge på tilværelsen. I tillegg jobber han som interiørdesigner og møbelsnekker. Arbeidet handler både om å innrede og om å skape følelse og struktur ved hjelp av materialvalg, noe som omfatter både metall, tre og ikke minst farger. Fremfor alt velger han så å si aldri hvitt. Hvorfor det, spør du kanskje? Det har selvsagt sin logiske forklaring.

All innredning skiller seg ut fra hvitt, alt blir synlig.

Folk velger hvite vegger fordi det er enkelt, men egentlig er det motsatt. Velger du sterke farger, blir rommet dekorativt i seg selv. Så når du har malt, er du ferdig. Derfor leter jeg alltid først etter stemningen i rommet i form av en farge som fanger rommets sjel. Det handler om fargepsykologi og om å bruke riktig fargeskala til riktig rom, forklarer Karsten Lülloff.

For å formidle innredningsfilosofien sin til flere har han nå skapt sin egen fargerike oase i bydelen Valby i København. På 500 kvadratmeter har han innredet bolig og verksted pluss et enda mer iøynefallende showroom. Her kan alle interesserte finne ut hva resultatet ofte blir når Karsten tar på seg innredningsoppdrag. En prosess som bygger på like deler intuisjon og kundebehov. 

Jeg utfordrer det konvensjonelle og får kunden til å våge. Med mitt eget showroom kan jeg vise hvordan jeg ville ha innredet det ultimate arealet, som jeg nå har, sier han.

Bolig, verksted, og showroom

Men det er ikke bare Karstens showroom som bader i ulike farger. Hele huset vitner om motstanden hans mot det klassisk hvite. Og mot konvensjonelle metoder. Den aprikosfargede veggen på kjøkkenet er for eksempel tørrullet med Nordsjö Professional P6, og fargen danner grunnlaget for hele innredningen. Da den var på plass, visste Karsten nøyaktig hvordan resten av boligen skulle se ut

Karsten tar ikke utgangspunkt i noe moodboard, men videreutvikler egne tanker. Det klassiske RAL-kartet ser man ikke noe til. I stedet blandes malingen i butikken, slik at Karsten får akkurat den fargen han ser for seg. Siden prosjektet startet, har besøkene hos Martin og Nordsjö Professional i Amerikavej i København blitt både mange og lange. 

Inspirasjonen til den gule fargen på bjelkene kommer fra en Vintage Supreme-kaps. Jeg tok med kapsen til Nordsjö Professional og bad Martin gi meg en farge som lignet mest mulig på den. Og det gjorde han selvfølgelig, ler Karsten.

Farger skaper liv, samtykker Martin Buer Toldam hos Nordsjö i København. Han har hatt gleden av å bli involvert i Karstens mange ideer det siste året. 

Nordsjö Rezisto Professional 5 og 7


Det er altså med samme ukonvensjonelle metoder og entusiasme at Karsten har fått frem alle fargene som er brukt i huset. Basen for all maling er Nordsjö Rezisto Professional 5 eller 7, men ingen farge er standard. Alle er resultatet av Karstens kreative blikk og sans. Og hvis det – etter prøvemaling hjemme i riktig lys – ikke har blitt helt slik han hadde sett for seg, har han dratt tilbake til Amerikavej og justert fargen litt til. 

Den mørk lilla fargen på kontoret var ikke lett å finne. Først malte jeg veggen to ganger, men fargen ble for blå hver gang. Til slutt malte jeg over med en annen farge, og da ble det riktig, ler Karsten. 

Med sin arbeidsmåte og innredningsfilosofi vil han inspirere også profesjonelle malere til å bruke sin omfattende kunnskap om maling og farge til å veilede og utfordre kundene sine. Både for å få flere til å velge noe annet enn hvitt, og for å lære folk ulike påføringsteknikker. Hvis man for eksempel tørruller en vegg i stedet for å stryke malingen utover på tradisjonelt vis, kan man skape en spennende effekt. En annen mulighet er å ikke pusse veggene helt slette, men beholde en rå følelse. Det gir en litt ru og ujevn overflate som får et levende utseende når lyset faller på – ikke helt ulikt en kalket vegg selv om man maler med akrylmaling.

Eller hvorfor ikke hente inspirasjon fra veggfargen og blande en maling til listverk og detaljer i samme tone? spør Karsten retorisk. Den gule stigen ble en vakker innredningsdetalj da den ble lakkert i samme farge som bjelkene og stilt opp mot den turkise veggen. Karsten kan snakke i evigheter om hvordan man kan utvikle håndverket. Men en gang må vi runde av og stille det siste spørsmålet. 

Hva har vært den største utfordringen i dette prosjektet?

Det som skiller dette fra mine tidligere prosjekter, er at vi har langt flere ulike materialer og overflater i samme rom. Det er ulike materialvalg, ulike tekstiler, lyddempende overflater, matte overflater og glansede overflater om hverandre. Men også en rekke ulike fargevalg som skal passe sammen. Et rom kan gå fra mørk brunt via korall til vinrødt, og alt skal passe sammen med en grønngrå farge på et vindu. Den største utfordringen har vært å få alle disse fargene og materialene til å passe naturlig sammen. Nå føler jeg at de gjør det, og dermed har vel prosjektet vært vellykket, avslutter Karsten.

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....