Nordsjö Expert app

Visualiser fargen umiddelbart på veggen og finn farge- og produktinformasjon
Se
Hotell i Bergen malt med Nordsjö-maling

Eleganse står høyt i kurs på Bergen Børs

I den gamle børsbygningen i Bergen ligger et av byens mest fasjonable hotell. Selv om restauranten heter Bare Restaurant, er det lite «bare» som bys gjestene.


 

Her ønskes man hjertelig velkommen i elegante omgivelser. Og det merkes at det er plukket fra øverste hylle til hotellet som ble åpnet i Bergen sist april.

Vi ønsket å lage et klassisk moderne hotell for kresne gjester, forteller Kjetil B. Smørås, mannen bak hotellkjeden De Bergenske.

Bergen Børs er det mest eksklusive i gruppen. Hotellet holder til i de øverste etasjene i den gamle børsbygningen ved Torgalmenningen i Bergen, og har 127 rom og suiter.

Ærverdige lokaler

Bygget som huser hotellet består av tre bygninger fra ulike epoker, og eies av Odfjell Eiendom. Hele bygget er nylig totalrehabilitert. Børsbygningen fra 1860/1892 er den eldste og mest karakteristiske. Utvendig har bygningene beholdt sitt utseende, mens innvendig er det meste bygget opp fra grunnen av med noen fasjonable unntak slik som handelskammersalen og flere sjefskontorer.

 

Helt sjef


Bankdirektørenes store kontor er gjort om til fine juniorsuiter, der er den opprinnelige mahogni- utsmykkingen er tatt vare på, forteller Smørås. Suiter som kan by på byens beste utsikt, mot Vågen, har også vært sjefskontor. Målet var å lage et hotell der historien og arkitekturen ble tatt vare på, og samtidig føre det inn i vår tid. Den jobben er utført av de internasjonalt kjente designerne Claesson Koivisto Rune fra Stockholm. Smørås er svært fornøyd med resultatet.

De har et kreativt overskudd som imponerer. Stilen har blitt litt engelsk, inspirert av bygget som er kontinentalt. Men de har også hentet inn litt av det skandinaviske og skapt en atmosfære som er akkurat det vi ønsker å tilby våre gjester, sier han.

Hotell i Bergen malt med Nordsjö-maling

Design i verdensklasse


Han poengterer at designeren ikke har satt sitt preg på hotellet, men de har løftet fram den riktige atmosfæren.

De er flinke til å skape det uttrykket som er riktig for hvert prosjekt; å finne den rette stilen og skape en atmosfære som kler stilen, sier Smørås.

I beste engelske stil har veggene i alle rom og korridorer malt brystning og tapet. Gulvene har parkett eller teppe. Mye av møblene er tegnet av Claesson Koivisto Rune. Tapetet er også deres design.

 

Spesiallaget tapet


Gro Fadum fra tapetleverandøren Borge forteller at tapetet er spesiallaget til prosjektet. Stripedesignet er ikke ny, den er fra en kolleksjon som kom for et par år siden, men designerne ønsket en ny bunnfarge. Og det ble ordnet.

Tapetet er produsert hos Mr Perswall. Det ble også laminert, slik at det ble mer solid og godt egnet for hotell, sier Fadum.

Det hjelper ikke om tapetet er aldri så bra, det er først når det henger på veggen at kvalitetsstempelet kan settes. Tapetet ble satt opp av Malermester Christensen & Heimdal i Bergen. De utførte også malerarbeidene, også her måtte det levers førsteklasses håndverk.

Det var et spennende prosjekt, for all brystning er malt med høyglans, og det er ikke så vanlig. Det krever sitt av underlaget for å bli lekkert, sier Kim Christensen som i snitt hadde 5-6 mann på prosjektet.

 

Kvalitetshåndverk også på kjøkkenet


Handelskammeret som i sin tid var forbeholdt direktørene er blitt bar, og kler rollen. Ved siden av ligger Bare Restaurant.

Her styrer byens flinkeste og mest entusiastiske kokker, og de har allerede scoret topp i flere restaurantanmeldelser. Bergen Børs har alt, avslutter Smørås ubeskjedent.

Nordsjö Professional Expert App appstore google play
Farger laster....